דאלבטה

תבשיל זה הוא שילוב של הדאל (נזיד העדשים) עם תבשיל ירקות, ועל כן הוא מקנה תזונה בריאה יותר בזמן קצר.
 השילוב הכתום מיועד לחיזוק האנרגיה הכללית בגוף (צ'י)

מצרכים:

4 כפות שמן קנולה

2 בצלים חתוכים לקוביות בעובי 1 ס"מ

2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות

1/2 כוס עדשים כתומות (יש לשטוף ולהשרות כ-20 דקות)

2 שיני שום כתושות

חופן פטרוזיליה/כוסברה קצוצה

תבלינים:

1 כפית קומין (זרעי כמון)

1 כפית אורגנו מיובש

1/2 כפית פלפל לבן

1 כפית כמון

1/2 כפית כורכום

מעט אגוז מוסקט

1 כפית שטוחה של מלח

אופן ההכנה:

1. בסיר רגיל לחמם את השמן עד שניתן לפצפץ את הקומין
(כאשר זורקים את הזרעים לשמן בטמפרטורה הנכונה, הם נפתחים ומפיצים טעם וריח).

2. להוסיף מיד את הבצל והשום ולהנמיך מעט לטיגון קל.

3. להוסיף את הבטטות ולערבב.

4. להוסיף את העדשים ולערבב דקה נוספת.

5. להוסיף את התבלינים (פרט למלח!) והעדשים, לערבב ולהוסיף מים פושרים לכיסוי.

ברתיחה להסיר את הקצף ולהנמיך לאש נמוכה (עד שהבטטה והעדשים מתבשלות).

6. להוסיף מלח ולתקן התיבול לפי הטעם.

7. להוסיף פטרוזיליה ולכבות את האש