דאל אפונה צהובה

דאל אפונה צהובה

מתכון פשוט וקל אותו למדתי מחבר טוב.
הבישול נעשה בעזרת סיר לחץ – אפשרי גם בישול בסיר רגיל.
ניתן להחליף את הקטניה באחת אחרת.

מרכיבים

 1 כף שמן זית

1 כף שמן שומשום

1 כפית כמון

1 כוס אפונה צהובה (מומלץ להשרות)

3 כוסות מים

3 שיני שום – כתוש*

1 כפית ג’ינגר – מגורד

1 כף זרעי כוסברא כתושים*

1 כפית כמון

3 תרמילי הל כתושים

קורט כורכום, פלפל לבן

1 כפית מלח

מעט כוסברא טריה קצוצה

*כתוש גס עם מכתש ועלי

אופן ההכנה:
  • לשים בסיר לחץ את האפונה והמים.
  • להרתיח ואז לבשל לכ 20 דקות על אש נמוכה.
  • להעביר את האפונה והמים לבלנדר ולהוסיף את שאר המרכיבים פרט לכוסברא הטריה.
  • למזוג לצלחת עם אורז ולקשט עם הכוסברא הטריה.
  • בתאבון
דאל אפונה צהובה

טלפון     054-4213151
דוא”ל      [email protected]
כתובת     רחוב התמר 9 רשפון

דילוג לתוכן