ארטיק מנגו אננס בייתי

ארטיק מנגו אננס בייתי

אחד מהיתרונות של לגור במושב זה שלכל אחד יש איזה עץ אחד או שניים לפחות בחצר שהוא עץ פרי, כזה שהאבא שתל לפני איקס שנים…וכולם נהנים ממנו, היום גם הילדים וגם הנכדים.                       

לכל אחד יש עץ כזה, שהוא כמו עץ קסמים של פירות, שהפירות מהסוג שלו הכי מתוקים וטעימים, ושכל שנה כולם מחכים לעונה שלו בקוצר רוח כדי להינות מפרותיו.

אצלנו זה עץ מנגו בחצר של החמים שלי, כולנו מחכים לסוף אוגוסט לאכול מנגו מאיה מתוק ועסיסי. כששומעים “בומים” כשהפירות מתנתקים מהענף ופוגעים בקרקע, זה הזמן שבו עושים חיפוש של השלל ומכניסים אותו ישר למקרר, שיהיה צונן כשנירצה לזלול ממנו. 

ילדים אוהבים להיות חלק מעשייה משפחתית, בטח כשמדובר במשהו שקשור למטבח שבסופו של דבר יגיע לבטן שלהם ( :

אשתי והבן שלי הכינו השבוע את הארטיק הזה, כמה פשוט ככה טעים.

מומלץ בכייף לנסות בבית.

חומרים:

  • 2 מנגו בשלים
  • חצי כוס קוביות אננס קפואות
  • קרם קוקוס 250 מ”ל
  • 2 שישיות מתקני ארטיקים (שלנו מאיקאה)

אופן ההכנה:

  1. לקלף את המגויים עם קולפן ולהפריד את החלק של הפרי מהגרעין.
  2. להכניס את חתיכות המנגו, האננס והקרם קוקוס לבלנדר.
  3. להפעיל את הבלנדר עד שהכל נטחן למרקם חלק ללא חתיכות.
  4. לשפוך בזהירות למתקני הארטיקים ולהעביר למקפיא.
  5. לחכות בסבלנות כמה שעות/ לילה עד שזה ניהיה קפוא.
  6. כשרוצים לאכול על מנת להפריד את עטיפת הפלסטיק לשים את הארטיק מתחת למים זורמים כמה שניות ואז זה נפרד בקלות.
  • ניתן גם לשפוך את כל התכולה לתבנית אינגליש קייק אחת, לנליין ולהקפיא.
  • אפשר לשחק עם הטעמים, להוסיף יותר אננס/ לשלב בננה/ מלון או כל טעם אחר שאוהבים.

בהצלחה

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן