מרק כתום

מרק טעים ליום חורף. טוב לחיזוק האנרגיה בגוף (צ'י )

  • מצרכים:
  • 2 גזרים
  • 1 בטטה בינונית
  • חתיכת דלעת (כגודל הבטטה)
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום שלמות
  • שמיר קצוץ
  • כורכום
  • אגוז מוסקט
  • פלפל לבן
  • מלח
  • מעט ג'ינג'ר (זנגביל) מגורד
  •  פחית חלב קוקוס
  • 3 ערמונים
  •  עלי טימין טריים

אופן ההכנה:

1. לחתוך הדלעת, הבטטה והגזר לקוביות

2. ליצור חריצים בערמונים, לחלוט כדקה במים רותחים לקילוף קל ולאחר מכן לחתוך לרבעים

3. לחתוך הבצל לקוביות ולטגן קלות עם 2 שיני השום השלמות והטימין

4. להוסיף הירקות ולהמשיך לטגן קלות

5. להוסיף כורכום, ג'ינג'ר, ערמונים ומים לכיסוי ולהביא לרתיחה

6. להנמיך האש ולתת לירקות להתבשל

7. להוסיף שמיר וחלב קוקוס

8. לטחון הכל יחד ולהחזיר לסיר

9. לתקן התיבול לפי הטעם ולהגיש חם

טיפ כמה אפשרויות לגיוון:
• ניתן להוסיף לירקות פטריות פורטבלו.
• ניתן להוסיף גריסים שבושלו בנפרד.
• ניתן להוסיף בסוף הבישול אצות HIJIKI שהושרו במים חמים.
• ניתן להחליף את חלב הקוקוס בשמנת או אף לוותר עליהם.